Od sezone 2021/22 novo evropsko klupsko takmičenje!Pored Lige šampiona i Lige Evrope, od sezone 2021/22. počeće i Evropska konferencijska liga, koja će biti treća liga po rangu, ako uzmemo u obzir da je Liga šampiona prva, a Liga Evrope druga. Biće interesantna za klubove iz Litvanije, Letonije, Estonije, Moldavije, Gruzije, Velsa, Crne Gore, Albanije, BiH, Makedonije, i sličnih zemalja, jer će i njihovi klubovi doći do izražaja i evropske scene.

Novo takmičenje brojaće 32 ekipe u grupnoj fazi, isto kao i Liga šampiona i Liga Evrope. Ono što će biti novina jeste da će Liga Evrope imati samo dva kola kvalifikacija onda kada se uvede Liga konferencija.

Ono što je novina jeste da će Ligu Evrope igrati one zemlje koje su plasirane do 15. mesta na UEFA listi, tako da ekipe čije zemlje nisu na top 15 mesta, neće moći da igraju istu, osim u slučaju da ispadnu iz nekog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kako će teći kvalifikacije?

Kladite se u Online casino real money

U prvom kolu će se takmičiti 72 tima, i to iz zemalja koje su lošije rangirane na UEFA listi, tj. od 30. mesta. Srbija se nalazi na 18. mestu i teško je očekivati da će kvalifikacije igrati od 1. kola. Tu će se dobiti 36 pobednika za 2. kolo, a tu im se pridružuju timovi iz bolje rangiranih zemalja, te će ukupno biti 90 ekipa u “nešampionskoj stazi”.

U drugom kolu bi trebalo da se priključe srpski klubovi, tj. pobednik Kupa i drugoplasirani i trećeplasirani tim. Takođe, poraženi u preliminarnom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, kao i u prvom kolu kvalifikacija za isto takmičenje, pridružiće se u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

U trećem kolu će igrati i sedam timova iz zemalja od 7. do 12. mesta, kao i 4. tim iz lige koja je šesta u Evropi, a u samom plej-ofu dodaće se još pet timova iz najjačih pet evropskih liga (Engleska, Španija, Italija, Nemačka, Francuska). Poraženi u plej-ofu Lige Evrope ući će direktno u Ligu konferencija, dok će poraženi u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, igrati u 4. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, isto kao i odnos Liga šampiona – Liga Evrope, sad.

Liga Evrope će imati 32 tima (osam grupa po četiri ekipe), u preliminarnoj nokaut fazi igraće osam timova koji su trećeplasirani iz grupne faze Lige Evrope, kao i drugoplasirani iz grupne faze Lige konferencije. Potom će pobednici u osminu finala gde ih čekaju pobednici grupa Lige konferencija.

SA ANALIZAMA kompletna tabela »
FLOYD 94 (4)(3/3)30.4 100€
Djape (3)(4/5)22.96 40€
Dj_Emotivac (0)(2/4)15.4 20€
Novosadjanin 1x2 (1)(2/2)15.2 10€
BEZ ANALIZA kompletna tabela bez analiza »
micky1 (2)(2/2)29.12 30€
goxyvicenco (0)(3/3)21.44 15€
Bajovic1971 (0)(4/5)15.68 10€
legity (0)(2/3)13.04 5€

Za webmastere

Obogatite sadržaj Vašeg bloga/sajta i postavite bilo koji naš widget kod vas, a potom nam se javite za saradnju kako biste i Vi postavljali linkove od Vaše stranice u našim analizama. Saznajte više

Arhiva tipova i analiza

Budimo u kontaktu

Kontaktirajte nas

[email protected]